Nyheter

200825

Saab Dynamics har investerat i en 5-axlig Hurco

bild.jpg

Saab Dynamics i Linköping har investerat i en 5 Axlig Hurco VM30i till sin utvecklingsavdelning, för att förstärka möjligheterna att ta fram prototyper och för serier på nya försvarssystem .

Hurcos snabba ställtider och kompakta yttermått var avgörande säger Mikael Åkerlind, ansvarig för utvecklingsarbetet.

 

200806

Addcut AB investerar i en ny Hurco

pressbild.jpg

Addcut Ab i Smålandstenar går emot Pandemi nedgångar och investerar i en ny Hurco VMX42Ti.

Detta serviceinriktade familjeföretag med kusinerna Alexander och Jonas i spetsen har satsat på Legotillverkning med inriktning på vattenskärning, bearbetning och tillverkning av formverktyg.

Med erfarenhet från Konstruktion och Produktion, kompletterar dom varandra och ihop med personalen tar dom ett helhetsansvar för projekten: från konstruktion och tillverkning till färdig produkt.

Från en styck till riktigt stora serier, dom är flexibla och kända för sina korta leveranstider.

 

En av deras största produkter är maskindelar och det är inte ofta dom tillverkar samma detalj 2 gånger. Oftast är det en styck av varje detalj och då är det viktigt med korta ställtider.

Att vi valde Hurco var just för den saken, de har en mjukvara som gör det möjligt för operatören att programmera alla körningar direkt ute vid maskinen. Vid riktigt avancerade körningar gör vi beredningen i Master CAM. På så sätt kan vi utnyttja maskinen bäst. Den står inte still när någon måste programmera i CAM utan då kan vi köra andra bitar, säger Alexander Sköld. (Delägare) 

 

Närmaste åren kommer vi även att bygga ut verkstaden för att satsa mera på att ta fram nya formverktyg och då kändes Hurcon som en bra storlek med rejäla slag i alla axlarna avslutar Alexander.

Alexander.

Det blev en vertikal Hurco VMX42Ti  med 1066x 610 x610 i X Y Z slag och en kraftig Big-Plus spindel på 18Kw och 12000 varv/min.

Med Winmax 5, enkel dialogprogrammering och dynamisk fräsning direkt i kontrollen som direkt simuleras på dubbla 19 tums skärmar, blir jobbet enkelt.

 

 

200219

Forsells Mekaniska Investerar i sin tredje Hurco

vmx42ti.jpg

Forsells Mekaniska investerar för framtiden och köper sin tredje Hurco

 

Forsells mekaniska i Grästorp är en utvecklande verkstad som levererar högkvalitativ produktion med fokus på små till mellanstora serier av legoproduktion där det är höga krav på kvalitet, snabbhet och där kunden står i fokus.

 

Hurco har varit en trogen maskinleverantör hos oss sedan 2003 och med deras styrsystem har vi alltid kunnat snabbt ta fram detaljer som gjort att både kunder och konkurrenter ibland tappat hakan när vi säger ”JA” ,säger delägaren Joakim Persson

Att Nordiska wemag och Håkan Conradsson ” går den extra milen” gör att vi alltid känt oss trygga oavsett vad som står bakom hörnet.

Med olika material och höga krav från kunder som GKN Aerospace, Atlas Copco, Parker Hannifin , mm kommer denna maskinen att göra oss mer rustade för framtiden.

 

Denna gången blev det Hurcos VMX42Ti  som har en kraftig 18 Kw spindel på 12000 rpm och 240Nm vid 600 rpm. slaget är  X=1060 Y=610 Z=610. Maskinen har högtryckspolning genom spindel och en Renishaw prob för mätning och automatisk nollpunkts sökning.

 

Nya Max 5 kontrollens funktioner med integrerad dynamisk fräsning och möjlighet att importera DXF filer och STEP modeller gör att verktygsbanorna och cykeltiderna blir optimala och håller nere våra verktygskostnader, tillägger Fredrik Johansson ( andra delägaren)

 

Håkan Conradsson:

Forsells mekaniska är verkligen en trevlig och utmanande kund  att jobba med som ställer tuffa krav men samtidigt alltid är trevliga.

Under installationen så ringde  Parker Hannifin där dom uttryckte ”kaos ” i produktionen och behövde 10 bitar dagen där efter, efter koll i materialställ och några bestämda blickar från Jocke så löste dom det.

Glädjen hos alla när det var löst gjorde min dag  😊

 

På Bifogad bild ,Tv Joakim Persson,Th Håkan Conradsson

190705

Lackdoor investerar

ny hurco.jpg

Lackdoor industri AB i Frillesås investerar i en ny hurco VM10i

Lackdoor tillverkar dörrar och fönsterpartier.

190503

Metop Köper en NY Hurco VM10i

img_0048 (002).jpg
img_0052 1.jpg

Metop Byter in sin gamla VM1 från 2004 mot en ny Hurco VM10i

Vår Hurco har fungerat klanderfritt i 15 år så det var ett lätt val att uppgradera till en ny Hurco säger Anders Wanner ägare  Metop.

Den nya Hurcon är snabbare,lite större, fler verktyg och många nya funktioner på styrsystemet så vi är jätte nöjda Fortsätter Jonas, produktionsansvarig.

 

Metop tillverkar utrustning av världsklass för kontroll av metalburkar och lock, huvudsakligen för livsmedelsindustrin. Alla system tillverkas, utvecklas, byggs och slut-testas i Malmö. Metop har etablerade produkter världen över och export mer än 90% till 82 länder. Bland Metops kunder finns Coca Cola, Carlsberg, Orkla och många fler. Metop grundades hos dryckesburkstillverkarens PLM men har stått på egna ben i över 30 år.

 

190429

Fixator Köper sin tredje Hurco

fixator.jpg

På bilden, Håkan conradsson Nordiska wemag, Fredrik Törning , Mats Lindström Fixator

Fixator investerar i en HURCO VM20i

 

Fredrik Törning Fixator säger :Fixator ligger i Vallentuna, norr om Stockholm. Vi fräser och svarvar i små och medelstora serier i de flesta förekommande material. Förutom att vi utför legoarbeten har vi även egen produktion och försäljning av VBK Dimkylare och VBK snitt- och gängtapphållare för supportsvarvar, mer info finns på vår hemsida www.fixatorab.se .

Vi investerar i vår sjätte styrda maskin, en Hurco VMi20, för att kunna möta den allt större efterfrågan från våra kunder, vilka kräver korta ledtider och kvalitet. Eftersom vi har lång och god erfarenhet av Hurcos maskiner är valet självklart.

 

 

190226

Ericsson investerar i en femaxlig Hurco VM10i

ericsson hurco vm10i.jpg

Pressmedelande:

 

Telecomföretaget Ericsson investerar och köper sin tredje Hurco , denna gången en femaxlig VM10i med arbetsmåttet 660 x408x508 mm.

Ericssons verkstad i Kista utvecklar nyheter, tillverkar prototyper och för serier.

Vår gamla Hurco VM1 från 2005 har fungerat klanderfritt så valet föll på en liknande uppdaterad version. Säger Peter Ericsson , plats chef på prototypverkstan.

Den har en 12000 varvs spindel på 11 Kw , Automatiska Renishaw verktygs och detaljmätnings prober . Hurcos nya MAX 5 styrsystem har även möjligheten att importera 3D modeller direkt in i kontrollen.

Nordiska Wemag har sålt och installerat maskinen

 

På bilden : Teknikern Anders Holmqvist och Håkan Conradsson från Nordiska wemag

 

 

190219

NYA HURCO BX40Ui

bx40ui.jpg

Hurco Introducerar ny 5-axlig dubbel-kolonn, portaldesign maskin

INDIANAPOLIS – Hurco BX40Ui 5-axlig CNC dubbel-kolonn bearbetning maskin, med dubbel lagrad vagga monterad längs Y-axeln, är den perfekta kombinationen av prestanda och flexibilitet. Portal konstruktion och dubbel-kolonndesign ger extrem styvhet och enastående stöd till spindeldockan. Med en 18K motordriven spindel och överdimensionerade linjära styrrullar är BX40Ui perfekt för ett brett spektrum av applikationer. Dessutom är portal strukturen isolerad från arbetsstyckets viktpåverkan och fungerar på ett stabilt och förutsägbart sätt. Exceptionella matningshastigheter uppnås med patenterad snabb rörelseteknik som kallas UltiMotion som samtidigt reducerar cykeltiderna med upp till 30% eller mer och ger enastående ytfinish.

BX40Ui skiljer sig från andra CNC-maskiner av Bridge-typ på grund av den integrerade Hurco kontrollen Powered by WinMax® Control Software och UltiMotion®. Kontrollen hjälper bearbetningsföretag och verktygsmakare vara mer produktiva och lönsamma genom att stödja flera programmeringsmetoder: Dialog programmering för 5-sidig programmering utan att CAM-system behövs; NC för simultan 5-axlig; och en Hurco-specifik funktion som kallas NC/Dialog merge som optimerar effektiviteten ännu mer. Den senaste kontrollfunktionen kallas 3D-import och innebär att du kan importera 3D step filer direkt in i kontrollen , detta är särskilt fördelaktigt för Hurco 5-axliga maskiner eftersom styrprogramvaran skapar planval automatiskt för enkel 5-sidig dialogprogrammering som eliminerar datainmatnings krav.

UltiMotion är det sofistikerade rörelsekontroll systemet uppfunnit av Hurco som bestämmer den optimala banan för verktyget, den ger konsekvent programmerade matningshastigheter och minskar cykeltid. Med UltiMotion är kurvtagnings hastigheten 2,5 gånger snabbare än konventionell rörelse och maskinfördröjningar minskas med hälften. UltiMotion inkluderar upp till 10 000 block av dynamisk inläsning i förväg och är smart nog att anpassa sig efter behov av verktygsbanan. UltiMotion är annorlunda än de utjämnings funktioner som erbjuds av CAD/CAM-programvara och förbättrar rörelserna vid CAM-produktion genom att ge bättre hantering av maskinens mekanik och dynamik. Alla Hurco CNC-fleroperationsmaskiner är utrustade med UltiMotion.

För ytterligare information om 5-axlig bearbetning besök Hurco.com/5-Axis och kolla in "Power of Five: den definitiva guiden till 5-axlig bearbetning." I denna bok bryter Mike Cope, (Hurco Teknisk produktspecialist) ner informationen om 5-axlig och 5-sidig bearbetning från en operatörs perspektiv. Oavsett om du bara lär dig om 5-axlig bearbetning eller om du redan är skicklig på 5-axligt, får du lära dig något nytt. En bra bok skriven för tekniker av en tekniker.

 

BX40Ui specifikationer:

Bord storlek 348 mm diameter

Max bordsbelastning 250 kg

X Y Z-axel slag 950 x 550 x 500 mm

Snabb rörelse X, Y, Z-axel, 39 m/minut

Verktygstyp HSK 63

Direkt driven motorspindel 18000 varv/min på 35kW

Spindel vridmoment 119 Nm @ 2 800 RPM

Antal verktyg i magazinet : 30 eller 50

Maskinens vikt 9 400 kg

190118

AR legoarbeten investerar

ar bild 1.jpg

Lego och prototyptillverkaren AR legoarbeten AB investerar i en ny Hurco VM20i och utökar kapaciteten att erbjuda sina kunder korta ledtider med högre precision.

AR är det lilla familje företaget som specialicerat sig på legoproduktion av små och mellanstora serier.

Anders Karlson ( VD och ägare) tog över tidigare Nigy mekaniska för 2 år sedan och med tidigare erfarenhet av formsprutning och verktygsmakeri löper nu den mekaniska verkstaden parallellt med systerföretaget BOS Plastservice som renoverar formsprutor och även har egen produktion i företagets 2 egna  formsprutor.

Maskinen är en treaxlig vertikal fleroperations maskin från Hurco som Nordiska Wemag har levererat.

Den har ett axelslag på 1016 x 508 och ett spindel varvtal på 10000 varv/min med 15 Kw.

Hurcos enkla men kraftfulla styrsystem var det som avgjorde köpet, säger Anders Karlsson.

Vi gör allt från 1 till några hundra detaljer och då ligger vinsten i hur fort vi kommer igång och kan börja göra spånor.

 

 

 

180621

Mäss maskinen på plats

gb bild 1.jpg

Ännu en lyckad installation avklarad.

GP- technology slog till på vår mässmaskin på Elmia.

Daniel driver egen verkstad med multitaskmaskin och två svarvar.

Nu ökar fräs möjligheterna och han kan ta an nya jobb.

GP- tech utför lego och konsult jobb på det mesta, när han inte är ute på road-racingbanan och tävlar

 

 

180405

SKARA INDUSTRIVERKTYG Investerar in en ny Hurco

img_1573 (002).jpg

SKARA INDUSTRIVERKTYG Investerar in en ny verktygsmaskin från HURCO.

Valet föll på en Hurco VMX42Ti som är en 3 -axlig vertikal verktygsmaskin med 1000 x610 mm i X och Y, 12000 varvs spindel med spindel prob och laserinmätning av verktyg.

Den stabila och noggranna konstruktionen ihop med Hurcos flexibla och kraftfulla styrsystem var det som avgjorde valet ,säger Kim Nilsson, verktygsmakare.

Nordiska Wemag har sålt och levererat Maskinen.

 

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan